2010. október 24., vasárnap

Sajtos ropi



Max-nál láttam ezt a receptet, Dóri - közös Barátunk - küldte neki a leírást.

Bevizsgálták :-DD, s kitűnőre vizsgázott.

Mi is bevizsgáltuk. Megettük egy délután alatt ketten, még jó, hogy csak fél adag készült... Képtelenség abbahagyni!
A "szabás-varrás" ne ijesszen el senkit: egész egyszerűen egy vonalzót hívtam segítségül :-)



Sajtos ropi


Hozzávalók fél adaghoz:


  • 25 dkg liszt
  • 13 dkg vaj
  • 1 dl natúr joghurt
  • 10 dkg finomra reszelt, karakteres ízű sajt
  • só, bors

Tetejére:
  • 1 tojás sárgája

A lisztet késes betétű robotgéppel/hideg ujjakkal összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a sajtot (nálam most füstölt sajt, tuti!), a joghurtot, sózzuk, borsozzuk. Füstölt sajtnál ne feledjük el a sajt sósságát!

Fél órára hűtőbe tesszük pihenni.

4 részre vágjuk a tésztát, s sütőpapíron egyenként 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Igyekezzünk téglalap alakúra nyújtani, utána könnyű lesz vele dolgozni. Jön a vonalzó: ráfektetjük a tésztára, s mellette éles késsel vékony csíkokra vágjuk a tésztát. Egyenletes, szép lesz. (A pizzavágó nem jött be, felcsavarodott rá).


Kicsit szellősebbre igazítjuk a csíkokat, nehogy összesüljenek. Tetejét lekenjük tojással, és 180 fokos sütőben aranyszínre sütjük 10-15 perc alatt.




Figyeljünk rá, gyorsan sül!

Utána meg figyeljünk rá, mert sütési tempóban fogy :-D



11 megjegyzés:

  1. Atya gatya, micsoda ötlet

    VálaszTörlés
  2. Imádom a ropit, szuper recept!!! :))

    VálaszTörlés
  3. Tetszik, mert nem macerás a recept és könnyen lehet pótolni a "kopást"... :)))

    VálaszTörlés
  4. Bianka, buliba vele!


    Mézi :-) Nem lehet vele leállni... Veszedelem!


    Ildy, isteni!


    Felhőlány, pofonegyszerű - és vonalzóval tényleg gyerekjáték :-DDD

    VálaszTörlés
  5. Szuper jóóóóó!!! Nagyon tetszik, hogy nem macerás, viszem is a receptet. Még jó hogy figyelmeztettél rá hogy nem lehet abbahagyni, mert így tuti csak fél adagot sütök.:))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szuper! Otlet, ahogy en csinalom. Vonalzoval a tesztat leszoritani es pizzavagoval a vonalzo menten vegig szaladni.

    VálaszTörlés
  7. Ezt én is kipróbáltam, és baromira nem lehetett abbahagyni. Ezt jó mutatja, hogy el sem jutott a fotózásig.:D
    A tieid nagyon jól festenek, elropogtatnék belőle (jó)párat.:)

    VálaszTörlés
  8. Gizike, pikk-pakk! És oltári finom... Elég lesz a fél adag :-DDD


    Gabi, próbáltam a pizzavágóval! Feltekeredett rá az aljas :-))


    Poppy :-) Ketten megettük - de úgy kellett menteni fotómodelleket :-DD

    VálaszTörlés
  9. Nem is tudom, mekkora adagnak álljak neki? Nagyon úgy néz ki, fél kilónál kevesebbért nem kéne nekiállnom. Szuper!:-))

    VálaszTörlés
  10. Andi, csinálj egész adagot - utána dugd el a felét :-DDD

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.